Klaus Iohannis atacă Guvernul Dăncilă după adoptarea Codului Administrativ prin OUG, spunând că PSD vrea să-şi servească baronii, să-şi consolideze puterea, demonstrând  că „sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări”.

Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG mult contestatul Cod administrativ

„După doi ani în care a încercat prin toate mijloacele să îngenuncheze Justiția de dragul unor corupți, PSD vrea acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali.

Este extrem de grav că o lege esențială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, și care reprezintă practic baza legală a administrației publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanță de Urgență.

OUG este un instrument prevăzut în Constituție în mod explicit doar pentru situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

„Arhitectura de funcționare a întregii administrației publice din România va fi dramatic alterată prin acest Cod Administrativ. Nu există nici un argument și nici o justificare pentru adoptarea acestei Ordonanţe, care reprezintă un atentat la adresa întregului sistem administrativ. (…)

Dezbaterea Codului Administrativ, de altfel absolut necesară, trebuie făcută de către Parlament transparent și în urma unui amplu dialog social. Un act de o asemenea amploare și cu un asemenea impact este obligatoriu să fie elaborat de către unica autoritate legiuitoare a țării, și nu de către Guvern, care, prin OUG, face un grav exces de putere, forțând limitele Constituției.

Credibilitatea și buna-credință ale PSD de a face singuri reforme, indiferent de domeniu, sunt nule, iar intervențiile catastrofale ale PSD în legislația penală și fiscală sunt cele mai edificatoare exemple. (…)

Adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea și de a-și servi baronii.

PSD nu se poate schimba, iar lecția votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înțeleagă”, spune Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =