Caută
Close this search box.

Ion Caramitru merge în Parlament, dar așteaptă o întâlnire cu Viorica Dăncilă pe tema bugetelor din Cultură

Managerul TNB Ion Caramitru anunță că va participa la întâlnirea de miercuri, din Parlament, inițiată de președintele Comisieu de Cultură din Cameră, Gigel Știrbu, dar așteaptă o întâlnire cu premierul Viroica Dăncilă pentru a identifica soluții pentru subfinanțarea teatrelor.

„Faptul că domnul preşedinte al Comisiei de cultură are această iniţiativă de a ne vedea şi de a afla de la noi ceea ce este la ora asta important şi dramatic este un semn bun, de normalitate, lucru care nu s-a întâmplat până acum, pentru că în momentul în care s-a preconizat o asemenea reducere pentru un capitol atât de important ar fi trebuit să fim chemaţi şi să spunem care sunt problemele legate de acest lucru. Am fost puşi în faţa unui fapt împlinit. E un lucru foarte bun”, a declarat Ion Caramitru, citat de Agerpres.

Managerul TNB se declară nemulţumit de faptul că bugetul instituţiei a fost aprobat târziu, fiind redus la capitolul ”Bunuri şi servicii”, şi a menţionat că speră să aibă o întâlnire pe această temă şi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Ceea ce s-a petrecut cu bugetele instituţiilor noastre este de neconceput. Bugetul a venit la jumătatea anului şi a venit la capitolul ‘Bunuri şi servicii’ la noi, la Teatrul Naţional, mai mic cu 2 milioane. Asta face ca noi să nu mai putem încheia contractele şi pe partea a doua a anului cu 54 de angajaţi prin Agenţia de forţe de muncă. Această situaţie, care se adaugă fondurilor atât de reduse la acest capitol, din care se plătesc toate cele care contribuie la funcţionarea instituţiei, ne-a făcut să ieşim cu toţii în principal la o întâlnire cu domnul ministru şi apoi, din lipsa de soluţii de acolo, să fim primiţi de doamna prim-ministru. La ora asta suntem în situaţia de a aştepta o programare a unei întâlniri a reprezentanţilor acestor instituţii cu doamna prim-ministru. Sperăm să avem această întâlnire”, a spus Caramitru.

El a precizat că cele 54 de persoane care vor trebui să plece din TNB, începând cu 1 iulie, nu sunt colaboratori.

„Colaboratori numim noi artiştii care colaborează, nu sunt angajaţi ai teatrului. Cei 54 sunt angajaţi pe funcţii de execuţie la scenă, 39 sunt tehnicieni de scenă de toate categoriile. (…) Nu putem face spectacole la toate sălile noastre. Avem multe săli şi trebuie să jucăm seară de seară pe cinci săli”, a precizat Caramitru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri