Caută
Close this search box.

Ionel Dancă, PNL: Bătălia continuă, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament

ionel dancă

Bătălia continuă, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament, declară pentru RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Liberalul Ionel Dancă precizează că ”au fost discuții în tot acest timp și PNL a fost, să spunem așa, vârf de lance în aceste negocieri, până în ultima clipă. Din păcate, cei cu care noi am avut discuții, unii dintre aceștia nu au materializat, să spunem așa, promisiunile de susținere. Asta arată încă o dată că de fapt cei din PSD și ALDE sunt interesați să-și ducă mandatul până la capăt, pentru că au înțeles că odată picat acest Guvern, ei vor intra în istorie și nu vor mai putea să se prezinte în fața cetățenilor, după tot ceea ce au făcut în România, în ultimii trei ani de zile și atunci s-au salvat pentru încă șase luni sau un an de zile, un interes meschin, care nu ține cont de ceea ce-și doresc cu adevărat românii”.

Ce urmează după eșecul moțiunii de cenzură? ”Bătălia continuă. Avem bătălii importante de dus, chiar până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avem de transpus în legislație voința cetățenilor exprimată la referendum și concretizată în acordul politic pentru consolidarea parcursului european, propus de președintele României, Klaus Iohannis, iar în perioada imediat următoare, noi cu instrumentele parlamentare pe care le avem la dispoziție, vom face tot posibilul pentru a pune în practică acest acord politic. Pe de altă parte, există urgența rezolvării problemei votului din Diaspora, care sperăm să poată să aibă o rezolvare până la finalul acestei sesiuni parlamentare, pentru că sunt chestiuni care țin atât de legislație, cum ar fi votul prin corespondență, dar și chestiuni de organizare, pentru că bătaia de joc de la ultimele alegeri din 26 mai nu trebuie să se mai repete în toamnă, la alegerile prezidențiale. Deci sunt bătălii politice importante, pe care le vom duce în continuare, cu toate instrumentele parlamentare, constituționale, legale pe care le avem la dispoziție, așa cum am făcut de trei ani de zile”, spune purtătorul de cuvânt al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri