Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor solicită demisia lui Carmen Dan din funcţia de ministru de Interne

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, solicită premierului demiterea ministrului Afacerilor Interne şi a prefectului judeţului Harghita, susţinând că autorităţile române „nu au fost capabile” să asigure ordinea în cadrul evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului.

„Autorităţile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violenţă şi agresiune fizică în incinta şi în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcţie pe ministrul de interne, Carmen Dan, şi pe prefectul judeţului Harghita”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Sursa citată precizează că liderul Uniunii a făcut apel la autorităţi să-i identifice imediat şi să-i tragă la răspundere „pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forţa în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunităţii maghiare”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că maghiarii care au format un lanţ uman în jurul cimitirului „au protestat paşnic faţă de ilegalităţile comise de primarul localităţii Dărmăneşti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri