Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis a semnat decretul. Noul vicepremier, numit în locul lui Corlățean

Premierul României, Viorica Dăncilă a propus-o, ieri după ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, pe Ana Birchall pentru postul de vicepremier interimar după ce postul a rămas liber în momentul în care președintele țării, Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Titus Corlățean. Astăzi, 11 iunie 2019, președintele a acceptat punerea în funcție a Anei Birchall.

Klaus Iohannis a acceptat numirea interimară a Anei Birchall în funcția de vicepremier

Premierul, Viorica Dăncilă a propus-o pe Ana Birchall pentru a asigura interimatul pentru postul de vicepremier, ieri după ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii. Propunerea a fost trimisă la Cotroceni și a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis.
„Am trimis azi propunerea către Cotroceni, am discutat despre această propunere, aștept decizia domnului președinte. Nu cred că ar avea de ce să respingă această propunere”, a declarat ieri, Viorica Dăncilă.
Președintele României a semnat decretul pentru punerea în funcție a Anei Birchall după ce postul a rămas vacant când acesta a respins nominalizarea lui Titus Corlățean. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 11 iunie a.c., decretul pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, ministrul justiției, ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar”, arată un comunicat de presă de la Administrația Prezidențială.
Cine este Ana Birchall și ce avere are noul Ministru al Justiției

Ana Birchall (45 de ani), noul Ministru al Justiției este avocat de profesie și este membru al Baroului București. Tânăra femeie are și un doctorat în Drept la o celebră universitate din Statele Unite ale Americii, Yale.  „Am 45 de ani, sunt căsătorită cu Martyn din noiembrie 1998 şi împreună avem o minunăţie de băiat de 17 ani, Andruţu. Am copilărit în comuna Fulga de Jos, judeţul Prahova într-o familie simplă, de ţărani, dar care mi-au dat cea mai frumoasă zestre pe care un părinte o poate da copilului său: o educaţie având la bază o scară a valorilor pe care vreau să o transmit şi eu copilului meu.”, scrie aceasta pe blogul personal. Avocata este căsătorită cu Martyn Birchall (62 de ani), un bancher englez pe care l-a cunoscut în America în anul 1997. Cuplul are un băiat de 17 ani, alintat Andruțu.

Conform declarației de avere, noul ministru al Justiției este foarte bogată. Aceasta are cinci case: una în New York (180 mp), una în New Haven, din statul Connecticut, SUA (250 mp), două în București și una în localitatea Dorna Arni, județul Suceava (240 mp). În plus, Ana Birchall are bijuterii în valoare de 46.000 de euro, iar în conturi are peste 230.000 de dolari. Totodată, aceasta are investiții financiare care se ridică la valoarea de 23 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri