Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis nu exclude varianta de a conduce Consiliul European

Președintele României, Klaus Iohannis, nu exclude posibilitatea de a deveni noul şef al Consiliului European, în locul polonezului Donald Tusk.

Întrebat dacă vrea funcţia, şeful statului a declarat, la Bruxelles, că nu dorește, deocamdată, să comenteze zvonurile. Sigur, alegerea este una foarte grea, într-un moment în care Klaus Iohannis este cel mai bine poziționat în cursa pentru Cotroceni, iar românii au aderat masiv la inițiativa sa legată de referendumul pe justiție.

Klaus Iohannis s-a dovedit o personalitate extrem de valoroasă, care ar putea face foarte bine mai multe lucruri. Mulți, foarte mulți, îl vor – cu argumente temeinice – tot la Cotroceni. Alții, cu argumente de asemenea valide, consideră că o reprezentare românească la vârful Consiliului European ar ajuta mult România. Evident că da.

Iar klaus Iohannis a răspuns cât se poate de sincer și corect, neafirmând că respinge varianta europeană. Dar nici nua dorit-o sau nu a urmărit-o cu orice preț. majoritatea românilor îl vor președinte, iar cei mai mulți europeni au înțeles că au de-a face cu o personalitate internațională autentică.

În capitala Belgiei, Iohannis este prezent alături de ceilalţi şefi de state şi guverne din Uniunea Europeană pentru a desemna viitorii preşedinţi ai instituţiilor europene.

Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie„, a spus Klaus Iohannis.

Preşedinţia României la Consiliul UE a fost una foarte bună, numărul de dosare finalizate cu succes fiind foarte mare, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate. Şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru mai puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem spune că această Preşedinţie a fost una foarte bună„, a precizat preşedintele, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri