Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: ”PSD a dăunat enorm României. Românii au votat împotriva atacului NEMERNIC al PSD asupra justiției!”

Klaus Iohannis face declarații la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei de semnare a Pactului cu partidele politice împotriva Guvernului.

Klaus Iohannis și Opoziția au semnat Acordul Politic Național. La întâlnire au participat liderii PNL, USR PLUS, Pro România și PMP. 

„Bun venit la această ceremonie de semnare a unui acord politic, un pact, cum a fost el denumit. Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare la termen și formațiunile dumneavoastră au obținut rezultate frumoase, vă felicit pentru acestea. În paralel cu alegerile europarlamentare am convocat un referendum național pentru că mi s-a părut că poporul trebuie să-și exprime suveranitatea și trebuie să dea un răspuns clar acestei guvernări eșuate, asaltului împotriva justiției.

Românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns clar, ferm și ușor de citit. La întrebările formulate la referendum au răspuns afirmativ 6,5 milioane de români. La alegerile europarlamentare formațiunile pro europene au avut rezultate foarte bune, iar formațiunile care au încercat să demonizeze UE, formațiunile care au încercat să asuprească justiția, mai exact PSD și ALDE.

A doua zi după referendum, aparent, repet, doar aparent, lucrurile păreau că s-au schimbat. Înainte de referendum mulți spuneau că este inutil. Foarte mulți mulți au comentat întrebările cică ar fi proaste, slabe, inutile și au spus că nu se va întâmpla nimic. Uite că s-a întâmplat. A doua zi după vot spațiul politic românesc s-a schimbat și acest fapt se datorează votului românilor, dar acest referendum trebuie implementat și am analizat cu foarte mare atenție ce au votat românii: ei au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției”.

„Astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis „da, semnăm” PNL, USR, PRO România și Mișcarea Populară. Președinții acestor partide sunt prezenți astăzi pentru a semna acest acord, acest pact. Nu m-a anunțat că e interesat PSD. După alegeri, PSD aparent se schimbase. Dar nu este aşa. PSD-ul nu s-a schimbat. PSD-ul nu se schimbă. PSD-ul a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. PSD-ul urmăreşte în continuare aceleaşi obiective şi răspunsul lor pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD-ului, România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a Românilor împotriva incompetenţei pesediste, împotriva infatuării, atacurilor la justiţie, la economia naţională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă trei ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD-ului, pentru că PSD nu a înţeles, doar a simulat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Urmează alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Românii vor ști cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de aucm e nevoie să se schimbe Constituția și legislația aferentă. Iar și-au bătut joc de românii din Diaspora. Trebuie schimbate procedurile, trebuie îmbunătățită legislația. Trebuie abandonat discursul împotriva Diasporei. Trebuie să revenim la o normalitate românească, o normalitate europeană, democratică, care se bazează pe respectarea normelor europene, a statului de drept”, a spus Iohannis.

13 iunie este exact ziua în care președintele României împlinelte 60 de ani.

Cei care doresc cu adevărat binele României, îi urează LA MULȚI ANI!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri