Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România, a fost inaugurat oficial, sâmbătă, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi al Sezonului România-Franţa.

Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Chiriac, preşedintele FITS, Andrei Ţărnea, comisarul general al Sezonului România-Franţa 2019 în România, au inaugurat oficial Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România, conform News.ro.

„Este un concept inovator, un spaţiu deosebit ce aparţine tuturor vizitatorilor. În acelaşi timp, este şi un instrument ce întruchipează dialogul intercultural. Acest muzeu digital este o uşă deschisă către patrimoniul cultural, o comoară care aşteaptă să fie descoperită”, a declarat Michèle Ramis.

Micro-Folie (care a fost, până în prezent, implementat în aproximativ 200 de oraşe din întreaga lume) este conceput de Ministerul Culturii din Franţa şi coordonat de La Villette. Acesta propune publicului trei structuri complementare, fiecare cu propriul său specific: muzeul digital, Realitatea Virtuală şi Fab Lab.

„Cultura este un drept dar şi o valoare la care toată lumea trebuie să aibă acces”, a precizat Andrei Ţărnea. „Micro-Folie face un pas mai departe în acest exerciţiu de democratizare a culturii. Ne dorim ca în viitor să vedem cât mai multe Micro-Folii instalate în România, iar Sibiul va avea mereu privilegiul de a fi oraşul cu prima Micro-Folie din Europa, în afară de Franţa”.

Proiectul Micro-Folie va deveni un spaţiu permanent de interacţiune culturală, la Casa Artelor – Muzeul ASTRA din Sibiu.

86 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =