Caută
Close this search box.

Legea Pensiilor a fost votată în Parlament. Cristian Seidler, USR: Nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale

camera deputaţilor

Legea Pensiilor a fost votată în Parlament, miercuri, de Camera Deputaților care este for decizional.

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituţionalitate a CCR.

Parlamentarii din Opoziţie nu au fost de acord, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, cu modul de reexaminare a legii sistemului public de pensii, potrivit Mediafax.

Deputatul USR Cristian Seidler acuză deputaţii coaliţiei de guvernare că „stoarcerea de voturi de la pensionari” și reproșează puterii că ”nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale”.

Deputatul PNL Valeria Schelean a reclamat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că legea pensiilor nu a fost pusă în acord, în comisii, cu decizia Curţii Constituţionale.

Nici cu ocazia reexaminării legii după decizia CCR, actuala majoritate parlamentară nu a vrut să adopte o soluţie legislativă care să garanteze în mod real respectarea dreptului la pensie şi al dreptului la proprietate privată. CCR a declarat neconstituţională legea pensiilor, întrucât formula folosită pentru a materializa dreptul la pensie este complet neclară şi permite arbitrariul. Dispoziţiile CCR nu au fost transpuse în acest proiect de lege„, a declarat liberalul.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a declarat că legea pensiilor elimină inechităţi din sistemul de pensii şi acuză USR de „ipocrizie”.

„Legea pensiilor elimină toate inechităţile din sistem între femei şi bărbaţi, între persoanele de acelaşi sex, dar care au ieşit în ani diferiţi la pensie, este vorba de introducerea masteratului şi doctoratului ca şi perioade contributive, condiţii mai avantajoase pentru mamele cu mai mulţi copii, se schimbă formula de calcul. În ceea ce priveşte parte de pensii speciale, este important de precizat că suntem singurul Guvern care am plafonat pensiile speciale în iulie 2017 şi asta ne-a costat la vot. În ceea ce priveşte sistemul de pensii, credem că în trei ani de zile se va aşeza. Despre legea USR, care vrea să taie pensiile speciale. Greşit, o mare minciună. M-am uitat cu domnul Buicu de la PNL, că tratează diferit pensiile speciale, de unele se leagă, de unele nu. Acum în legile speciale de pensii se prevede că se iese cu o pensie de 85% din ultinmele salarii, ceea ce spune legea voastră că se iese cu 85% din ultimul salariu, ceea ce este mai avantajos. Ipocrizia ucide„, a spus vicepreşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri