Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales liderul grupului Renew Europe, din Parlamentul European, grup care se învârte în jurul lui Emmanuel Macron. Ambițiile lui Cioloș sunt însă și pe plan național. El susține că acesta este doar un prim pas, iar următorul va fi „construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a scris Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Alegerea lui Dacian Cioloș ca lider în Parlamentul European al grupului ”Înnoim Europa” vine ca urmare a renunțării la candidatură a lui Nathalie Loiseau. Ulterior, Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE, a transmis că Dacian Cioloș ”ar trebui să joace un rol important” în nou-înființatul grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =