Caută
Close this search box.

Liftul unui sediu al poliției din capitală a căzut în gol. În ascensor se aflau mai multe persoane

Liftul de la sediul Poliției Capitalei de pe strada Eforiei 5 a căzut, marți dimineață, în gol 2 metri. În lift se aflau mai multe persoane, dar nimeni nu a fost rănit.

Liftul, din anii 70, avea reviziile la zi, potrivit surselor din Poliție. Ultima revizie a fost făcută în noiembrie 2018, iar următoarea era programată pentru noiembrie 2019.

În lift se aflau 6 angajați din diferite structuri ale Poliției. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Precizările Poliției:

“Cu privire la relatările din mass media în legătură cu liftul de la “Poliția Capitalei”, vă aducem la cunoștință următoarele:

Clădirea din str. Eforiei deservește mai multe structuri, atât din cadrul DGPMB, cât și IGPR și este administrată de Direcția Asigurare Logistică Integrată.

Pentru reviziile periodice ale lifturilor din această clădire există încheiat un contract cu un operator economic. Ascensorul a avut ultima revizie în luna noiembrie a anului trecut și este programat anul acesta, pentru o nouă revizie, în luna noiembrie.

Astăzi, în jurul orei 8.00, 6 polițiști care au utilizat ascensorul, au rămas pentru scurt timp blocați în interiorul cabinei, aceasta având sistemele de siguranță în funcțiune.

Ascensorul, din datele existente la acest moment, s-a ridicat de la parter, dar a coborât cu sistem de frânare, aproximativ un metru sub nivelul de deschidere al ușii de la parter. Acest fapt, posibil, ar fi fost cauzat de depășirea sarcinii maxime.

Cele șase persoane aflare în ascensor nu au fost rănite. Ascensorul este prevăzut pentru a transporta 6 persoane, în sarcină de 480 de kg.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri