Caută
Close this search box.

Lovitură de teatru în Republica Moldova. Se retrag de la guvernare!

Maia sandu andrei nastase

Partidul Democrat din Republica Moldova a anunţat vineri, 14 iunie, că renunţă la guvernare. Guvernul Filip îşi depune mandatul, potrivit unui anunţ oficial, însă transmite că Guvernul Maia Sandu nu este legal, iar orice decizie luată de acesta este ilegală.

PDM susţine că actuala criză politică nu va fi rezolvată de demisia Guvernului Filip, pentru că există în vigoare deciziile Curţii Constituţionale care au dus la dizolvarea Parlamentului. Astfel, reprezentanţii partidului sunt de părere că în final se va ajunge tot la alegeri anticipate.

Guvernul este tranferat în mâinile Maiei Sandu (FOTO). În urma ședinței Consiliului Politic Național al PDM din 14 iunie 2019, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de astăzi, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluțiilor legate de soluționarea crizei politice, constituționale și instituționale. Ave, soluții juridice, pentru ca binomul PSRM – ACUM să poată prelua guvernarea legal, să iasă din ilegalitate în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare și de a debloca țara, dar în același timp de a debloca țara din criză, PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate face acets lucru”, a declarat Vladimir Cebotari de la tribuna democraților.

Astfel, Cebotari a mai adăugat că începând cu ziua de azi, 14 iunie, prim-ministrul, Pavel Filip, și toți miniștrii vor depune cererile de demisie.

„Decizia noastră are efect politic, va rezolva parțial blocajul politic și va fi un semnal clar că PDM nu se ține de putere”, a mai adăugat Cebotari, potrivit unimedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri