Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, perseverent în gafe: Hai să-i scutim și pe profesorii de informatică, pentru că îi formează pe IT-iști

ludovic orban

Ludovic Orban, mare economist peste noapte, peseverează în șirul gafelor de comunicare din ultima perioadă și reafirmă faptul că IT-iștii nu ar trebui să fie scutiți de impozite.

„Este o declarație în care am vorbit despre principiul echității fiscale, iar în acel context am făcut acea declarație. Sunt adept al echității fiscale și consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale și am exemplificat cu IT-iștii. Nu am nimic cu IT-iștii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiți de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim și pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-iști”, a declarat Ludovic Orban, duminică, citat de HotNews.ro.

Liderul PNL a mai spus că nu își retrage declarațiile, subliniind că este vorba despre un principiu ca toți să fie tratați egal.
Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS) a transmis duminică, o reacție la declarațiile liderului PNL Ludovic Orban, spunând că facilitățile fiscale mențin industria IT românească competitivă în cursa cu alte țări care oferă programatorilor impozit 0 pe venit și că deficitul de muncă din IT în UE este foarte mare, astfel încât eliminarea facilităților fiscale în România ar duce la un exod masiv de specialiști.
„Eu ce am spus nu retrag. Repet, este vorba despre principiul echității fiscale și despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalți”, a adăugat liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri