Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a cerut demisia judecătorilor de la Curtea Constituţională, după ce magistraţii şi-au anulat deciziile anterioare, favorabile Partidului Democrat, prin care dizolvau Parlamentul şi invalidau noul guvern, pe motiv că numirea executivului s-a făcut mai târziu decât prevede legea.

Foto: radiochisinau.md

Curtea Constituțională și-a revizuit hotărârile și avizele emise între 7-9 iunie, prin care fusese dizolvat Parlamentul și fuseseră anulate deciziile deputaților privind alegere conducerii Legislativului și desemnarea Guvernului Sandu, și le-a declarat nule, transmite radiochisinau.md.

Partidul Democrat a renunţat în cele din urmă la putere, liderul său Vlad Plahotniuc a plecat din ţară, iar Curtea Constituţională a explicat într-un comunicat că doreşte să fie o sursă a păcii sociale şi a menţinerii statului de drept.

Premierul Maia Sandu îi acuză însă pe judecători că au susţinut un regim uzurpator.

Premierul a subliniat că magistrații au încercat să ajute Partidul Democrat să se mențină ilegal la putere, în loc să adopte acte în conformitate cu prevederile Constituției.

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =