Caută
Close this search box.

Managerii instituțiilor de cultură, invitați la Parlament. Gigel Știrbu: În prezent are loc „un masacru al culturii”

Preşedintele Comisiei pentru cultură de la Cameră, liberalul Gigel Ştirbu, i-a invitat, miercuri, la Parlament pe managerii principalelor instituţii de cultură finanţate de stat, afirmând, într-un comunicat de presă, că în prezent are loc „un masacru al culturii”.

„Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanţi sau ce nu contribuie în mod direct la înfrumuseţarea imaginii PSD nu merită finanţat din banii publici. Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul şi primarul Capitalei, doamna Firea, taie românilor dreptul la cultură”, precizează Gigel Știrbu.

Ştirbu atrage atenţia că aceasta este „o situaţie cu adevărat alarmantă, deoarece instituţiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcţionare, lucru care poate duce până la închiderea lor”.

”Şi toate acestea se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ce nu slujeşte PSD nu merită să trăiască”, adaugă acesta.

Ştirbu anunţă şi că marţi, la ora 12,00, i-a invitat la audieri, în Comisie, pe ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, şi pe managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Luis Ovidiu Popa, „cu privire la controversa apărută referitoare la înstrăinarea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a muzeului către o altă instituţie în vederea ridicării unei alte clădiri pe terenul respectiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri