Caută
Close this search box.

Masacru în statul american Virginia: 12 persoane au fost ucise și alte 4 persoane au fost rănite

Un angajat municipal a tras vineri focuri de armă „la întâmplare” într-un complex de clădiri guvernamentale în statul american Virginia, a declarat poliția, atacatorul omorând 12 persoane și rănind alte patru persoane într-un nou atac în masă care a zguduit țara, relatează AFP.

Atacatorul a fost ucis după un schimb de focuri cu ofițerii de poliție într-o scenă care „ar putea fi cel mai bine descrisă ca zonă de război”, a declarat șeful poliției din Virginia Beach, James Cervera, într-o conferință de presă.

Împușcăturile au avut loc la ora 4:00 pm (20:00 GMT), când bărbatul a intrat într-una din clădirile complexului municipal Virginia Beach și „a început imediat să tragă la întâmplare”, a spus Cervera. O victimă a fost ucisă afară în vehiculul său, în timp ce celelalte victime au fost găsite în toate cele trei etaje ale clădirii. Poliția a mărit numărul victimelor până la 12 și cel puțin patru răniți vineri seară, după ce au raportat mai devreme 11 morți și șase răniți. Atacatorul a fost înarmat cu un pistol de calibru 45 echipat cu un dispozitiv de suprimare a sunetului și a fost reîncărcat de mai multe ori cu încărcătoare mari, a spus Cervera. Cei patru responsabili de poliție „au oprit acest individ să comită mai multe masacre în acea clădire”, a adăugat el. Poliția a încercat fără succes să resusciteze suspectul după ce a fost împușcat, a spus Cervera.

Autoritățile nu au dezvăluit numele atacatorului și nu au speculat cu privire la motivele lui, în afară de a spune că el a fost un angajat de mult timp al departamentului de utilități publice. Răniții au inclus un ofițer de poliție, care a fost salvat de vesta antiglont. Toți au fost supuși unei intervenții chirurgicale vineri seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri