Caută
Close this search box.

Mii de turci l-au aclamat pe noul primar al Istanbulului, la preluarea mandatului VIDEO

Mii de persoane s-au adunat pentru a-l saluta pe noul primar al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, cu ocazia preluării funcţiei, la câteva zile după înfrângerea răsunătoare suferită de partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

După ce şi-a ridicat mandatul de la tribunalul Caglayan din Istanbul, Imamoglu a sosit la sediul primăriei pentru ceremonia de predare-primire. „Toţi împreună vom repara pagubele provocate democraţiei”, a declarat noul primar, urcat pe un autobuz de campanie.

„Poporul Istanbulului şi-a confirmat încrederea în republică şi în democraţie”, a adăugat Imamoglu, al cărui mandat va fi de cinci ani.

Ekrem Imamoglu, necunoscut până acum câteva luni, candidat al Partidului Republican al Poporului (CHP), a câştigat la o foarte mică diferenţă scrutinul din martie, dar votul a fost anulat la cererea preşedintelui Erdogan, care a denunţat „nereguli”.

Duminică, Imamoglu l-a învins din nou pe candidatul lui Erdogan, cu 54% din voturi. Partidul islamo-conservator al lui Erdogan, AKP (Justiţie şi Dezvoltare), controlează totuşi 25 de districte din cele 39 ale metropolei şi deţine o majoritate clară în consiliul municipal.

Conştient de raportul de forţe, Imamoglu s-a declarat, în primul discurs pronunţat după scrutin, „pregătit să lucreze în armonie” cu Erdogan.

La alegerile locale din martie, partidul AKP a fost învins şi în capitala ţării, Ankara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri