Caută
Close this search box.

Moldova, în criză: Maia Sandu va deveni premierul lui Dodon

maia sandu

Parlamentarii din Republica Moldova s-au reunut într-o ședință extraordinară, convocată de Blocul ACUM și PSRM.

Aceasta, în condițiile în care deputaţii Blocului ACUM şi cei din Partidul Socialiştilor vor semna un acord potrivit căruia Maia Sandu urmează să fie numită premier.

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, a confirmat pentru Ziarul de Gardă lista miniștrilor care ar urma să facă parte din Guvernul condus de Maia Sandu. Pe aceasta figurează și Andrei Năstase, co-președinte al Blocului ACUM, pentru funcția de ministru de Interne și vicepremier.

Aceasta, după ce Blocul ACUM condus de Maia Sandu (PAS) şi Andrei Năstase (PPDA) au decis să formeze o alianță împreună cu Partidul Socialiştilor (PSRM).

Deputatul socialist Ion Ceban a anunțat că cei 35 de deputați ai fracțiunii PSRM semnează „înțelegerea politică temporară cu blocul ACUM privind dezoligarhizarea și readucerea Republicii Moldova în albia Constituționalității”, potrivit Mediafax.

Potrivit unui mesaj pe Facebook, PAS şi-a asumat o „decizie dificilă pentru a debloca situaţia politică actuală şi a oferi Republicii Moldova un guvern legitim şi democratic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri