Caută
Close this search box.

Naţionala de fotbal U21 a României este înconjurată de suporterii români

naţionala u21

Tricolorii din Naţionala U21 promit că, la meciurile României, publicul de pe stadion va fi cel de-al 12 -lea jucător al echipei noastre. Din 16 iunie, Campionatul European de Fotbal U21 este în direct la TVR.

Aflaţi în Italia pentru Campionatul European de Fotbal, care începe din 16 iunie, în exclusivitate la TVR 1, băieţii noştri intrat într-un stagiu de pregătire. Ei sunt cazaţi la un hotel condus de o româncă, Lia Bot din Cluj, care are în subordine încă 6 români (unii dintre ei se ocupă inclusiv de îngrijirea terenului unde tricolorii se antrenează). Şi chiar dacă bucătarul şef al hotelului Romano Landi, cu 2 stele Michelin, este italian – el este expert şi în mâncărurile tradiţionale româneşti, preferatele lui fiind mămăliga şi supa cu găluşte.

Din 15 iunie, tricolorii se mută la Forli şi intră în programul oficial al UEFA. Oraşul este recunoscut pentru numărul mare de români, care formează cea mai mare comunitate străină. Dacă în Forli, capitala provinciei Forli-Cesena, trăiesc circa 3-4.000 de români, în întreaga provincie se estimează un număr de aproximativ 5 ori mai mare.

Corespondenţii TVR de la faţa locului au stat de vorbă cu unul dintre cei mai activi suporteri ai tricolorilor. Este vorba despre Radu Antonenco, de 51 de ani, originar din Suceava, stabilit în Forli de 18 ani.

Fotbalul este marea sa pasiune căreia îi consacră aproape tot timpul său liber. A urmat cursurile specifice şi a devenit antrenor de fotbal la diferite categorii. În 2013, Antonenco a fost cooptat în nou înfiinţata echipă de fotbal formată doar cu jucători români: NEW TEAM FORLI.

Echipa a participat la numeroase turnee şi campionate pe care le-a câştigat, ajungând de 2 ori campioni naţionali.

De anul trecut, Radu Antonenco antrenează o echipa de fotbal formată exclusiv din jucători africani, dar acum face pregătiri intense pentru a organiza galeria care va susţine naţionala României U21 la acest Campionat European.

„Am fost plăcut surprins să aflu că naţionala noastră Under 21 va fi cantonată la Forli , este o bucurie pentru noi cei de aici sa avem „tricolorii mici“ aici, „acasă“! Din ceea ce ştiu, interesul pentru partidele ce se vor desfăşura la Cesena este destul de mare în rândul românilor şi stiu că vor veni nu doar cei din provincia Forli-Cesena, dar vor veni grupuri de romani şi din Bologna şi Ravenna pentru a susţine echipa noastră la meciurile cu Anglia şi Franţa! După ani buni, „tricolorii mici“ au şansa de a scoate românii în stradă după meciul cu Croaţia care este, din punctul meu de vedere, cel mai dificil. Dacă nu pierdem acest meci, putem avea o şansă şi un foarte bun moral pentru a îndrăzni mai mult cu Anglia şi cu Franţa. Oricum ar fi, pe stadionul din Cesena, la meciurile împotriva Angliei şi Franţei, tricolorii se vor simţi ca ACASĂ, pentru că publicul va fi cel de-al 12 -lea jucător al echipei României!”.

TVR transmite în direct toate meciurile jucate de Naţionala U21

Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate Campionatul European U21 care va avea loc în perioada 16 – 30 iunie 2019, în Italia şi San Marino. Echipa naţională a României U21, antrenată de Mirel Rădoi, face parte din Grupa C unde va lupta pentru calificarea în semifinale şi la Jocurile Olimpice cu Anglia, Franţa şi Croaţia.

După o pauză de 20 de ani, România revine în lumea bună a fotbalului european de tineret, iar românii din ţară vor trăi emoţia şi bucuria competiţiei exclusiv la Televiziunea Română – care va transmite nu doar meciurile României ci, pe toată durata competiţiei şi în perioada premergătoare acesteia, vă va ţine la curent cu atmosfera din sânul naţionalei. Din 3 iunie, zilnic, de la 19.55 la Jurnal de Euro, pe TVR 1, trimişii noştri speciali ne aduc în exclusivitate ştiri, relatări, interviuri cu Mirel Rădoi şi tricolorii şi imagini de la antrenamente.

La ediţia din acest an a Campionatului European U21 participă 12 echipe, împărţite în trei grupe: GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia. Ele luptă pe arenele a cinci oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine şi Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Televiziunea Română susţine tinerii sportivi şi fotbalului românesc reprezentat de jucători valoroşi precum Ianis Hagi, Răzvan Marin, Ionuţ Radu sau Dennis Man – şansa României la un viitor în fotbal şi la o echipă care ne va reprezenta la Mondialele din 2022. Tot la TVR vor putea fi urmărite în luna iunie, în transmisiune directă semifinalele şi finala Campionatului Mondial de Fotbal U20, precum şi Jocurile Europene de la Minsk, cel mai important eveniment internaţional multi-sportiv organizat în acest an de Asociaţia Comitetelor Europene Olimpice. În luna iulie, TVR va transmite semifinalele şi finala Campionatului Mondial de fotbal feminin din Franţa.

Programul meciurilor grupei C de la EURO 2018

18 iunie: Anglia – Franța, ROMÂNIA – Croația

21 iunie: Anglia – ROMÂNIA, Franța – Croația

24 iunie: Croația – Anglia, Franța – ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri