Caută
Close this search box.

Nouă avertizare de la meteorologi: Cod gaben de vijelii și ploi torențiale până vineri noaptea

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat miercuri ploi torențiale și vijelii se vor menține în cea mai mare parte a țării până vineri seară, la ora 23.00.  A fost emisă o avertizare cod galben pentru 25 de județe, unde se vor acumula cantități de apă însemnate.

De miercuri de la ora 10.00, până vineri la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În interval scurt de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35-40 de litri pe metru pătrat. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după amiezelor.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben care va fi în vigoare miercuri, până la ora 23.00, în Banat, Crişana, vestul şi sud vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi nordul Moldovei, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zonele de munte. Sunt vizate 25 de județe.

Vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat.

În Capitală, miercuri şi joi vremea va fi instabilă.

Miercuri, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi intervale cu ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24-26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Joi, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seara, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 14-16 grade.

Și vineri vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi spre seară, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată. Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri