Caută
Close this search box.

Noul director Tarom ar avea toată familia angajată la compania pe care o conduce

tarom

Soția și copiii noului director al Tarom, Mareși Cărăvan, ar fi angajați tot la Tarom, au declarat surse din companie. Informația apare și într-un document publicat de Cotidianul, care arată că 800 din cei circa 2.000 de angajați ai Tarom sunt rude.

Compania a refuzat să dea detalii despre familia Cărăvan, motivând că ar încălca legislația privind datele personale.

Mareși Cărăvan a fost numit director al Tarom la începutul lunii iunie. Fost director economic al companiei de transport aerian, Cărăvan e al treilea director al Tarom din acest an. El a fost numit de Consiliul de Administrație, controlat de Ministerul Transporturilor.

Soția și cei doi copii ai lui Mareși Cărăvan lucrează și ei la Tarom. De altfel, în declarația de avere din 2017 a lui Cărăvan, în dreptul soției sale apare faptul că este salariat Tarom. În declarațiile de avere din 2018 și 2019 nu mai apare însă locul de muncă al soției sale.

Ceilalți doi membri ai familiei ar fi fiica și fiul lui Mareși Caravan. Septimiu Cărăvan ar fi ocupat postul de consilier al directorului general, dar s-a mutat în altă poziție cu două săptămâni înainte de numirea tatălui său.

Pe 4 iunie, Mareşi Cărăvan a primit un mandat de director deneral Tarom pentru o lună, după ce fostul pilot Florin Susanu a demisionat din funcţia de director general interimar la sfârşitul lunii mai.

Reprezentanții Tarom au refuzat să răspundă întrebărilor adresate de G4Media.ro despre cei patru membri ai familiei, dar susțin că ”între persoanele menționate de cître Dvs nu au existat și nu există raporturi de subordonare directă.

Mai mult, biroul de presă mai spune că nominalizarea lui Mareși Cărăvan ”nu periclitează în niciun fel interesele companiei deoarece compania are în vigoare bariere de control asupra unor potenţiale conflicte de interese”.

Reprezentanţii companiei au refuzat să răspundă la întrebările punctuale adresate de G4Media.ro, invocând legislația privind protecţia datelor personale: „Având în vedere dispozițiile legale cuprinse în Regulamentul 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, subliniem faptul că nu putem da mai multe informatii despre angajati deoarece consideram ca reprezinta date cu caracter personal”.

Aurel Curdov, liderul unui sindicat din Tarom, susține că nu există o problemă atât timp cât îşi face treaba la locul de muncă. „Îl cunosc de mult timp pe Mareşi Cărăvan, un bun profesionist și nu cred că această chestie cu familia afectează performanțele lui. Au existat zvonuri și despre un nepot la Direcția Tehnică, dar dacă fiecare om își face treaba la locul de muncă, nu e nici o problemă. Am auzit lucruri bune și despre membrii familiei sale”, a declarat acesta pentru G4Media.ro.

Potrivit ultimilor date, TAROM a înregistrat în 2017 pierderi de 172 de milioane de lei, fiind al zecelea an consecutiv cu rezultate financiare negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri