S-a vorbit intens că va fi candidatul PSD pentru funcția supremă îb stat. Atât de intens, încât a fost nevoie de o intervenție directă. Istoricul clujean Ioan Aurel Pop (65 de ani), președintele Academiei Române, a clarificat zvonurile despre presupusa sa candidatură la alegerile prezidențiale din partea PSD. Acesta nu neagă că a fost curtat de politicieni și de partide politice pentru a se angrena în lupta pentru Palatul Cotroceni și spune că a refuzat toate propunerile, căci nu intră în aria lui de interese președinția României.

Ioan Aurel Pop nu candidează la prezidențiale

Ioan Aurel Pop a mai scris pe 25 martie că nu va candida la președinție, iar acum, a reluat acea postare și spune că de atunci până astăzi nu s-a schimbat nimic și își menține poziția fermă. Acesta a spus că nu vrea să se îndepărteze de cercetare, de studenții și de colegii care au avut încredere în profesionalismul lui.

Ioan Aurel Pop spune că aceste zvonuri despre posibila sa candidatură au creat vuiete în cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde academicianul este rector. Acesta a scris pe Facebook că dorește să își ducă la bun sfârșit mandatul de rectorat în cadrul universității clujene, acolo unde își desfășoară o parte a activității.

Pop: Nu mă simt obligat să-mi motivez conduita cetățenească

A reiterat faptul că este nevoie ca academicienii și cercetătorii să își continue munca fără ca astfel de zvonuri să apară des în spațiul public, pentru că astfel de speculații pot umbri credibilitatea muncii realizate de cercetătorii români. „Zvonul acesta a determinat anumite reacții adverse, neprincipiale, mincinoase și chiar dăunătoare în raport cu mine și cu instituțiile în a căror activitate sunt implicat.

În speță, este vorba despre Academia Română și Universitatea „Babeș-Bolyai”. În consecință, deși nu mă simt deloc obligat să-mi motivez conduita cetățenească, doresc să anunț public că nu am candidat și nu voi candida la vreo funcție de conducere politică în statul român”, a scris Ioan Aurel Pop pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.