Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu, desemnată de Dăncilă să demonstreze frauda de la alegerile europarlamentare

Olguţa Vasilescu

A fost înființată Comisia parlamentară care ar urma să analizeze presupuse fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Lia Olguța Vasilescu a fost desemnată să conducă această comisie, care a fost înființată la cererea PSD, chiar dacă scrutinul a fost organizat chiar de Guvernul PSD.

Premierul Viorica Dăncilă spunea luni, după şedinţa coaliţiei, că s-a discutat despre înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze „fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare”, dar şi soluţiile propuse pentru votul din diaspora.

„Am văzut ca au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului”, a spus Dăncilă.

Pe de altă parte, șeful Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu Buică, susținut de PSD pentru această funcție, a spus că nu a fost fraudă la alegeri, potrivit Digi24.

„Nu am constat, cel putin la nivelul Biroului Electoral Central pentru europarlamentare nu s-a constatat nici o modificare pe voturile valabil exprimate astfel încât să influențeze procesul de validare al alegerilor pentru Parlamentul European și nici la referendumul consultativ convocat de către președintele României nu a fost depistată o astfel de soluție de modificare a cifrelor buletinelor aflate în urnă.

La finalizarea procesului electoral s-a constatat că nu a fost o fraudă electorală”, a spus Florin Mituleţu-Buică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri