Caută
Close this search box.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc acuză o lovitură de stat şi cere alegeri anticipate

Vlad Plahotniuc

Republica Moldova se află în pragul unui conflict major, după ultimele evoluţii de pe scena politică, în care Partidul Socialist al preşedintelui pro-rus Igor Dodon s-a aliat cu pro-europenii din Blocul ACUM şi au format majoritatea în Parlamentul de la Chişinău, lăsând în opoziţie Partidul Democrat al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Acesta din urmă nu acceptă înfrângerea şi a ieşit public cu două înregistrări compromiţătoare cu Igor Dodon. Mai mult, acesta numeşte evoluţia de pe scena politică o lovitură de stat şi cere alegeri anticipate, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru Parlament.

„Ceea ce a făcut astăzi Igor Dodon, PSRM și ACUM reflectă o evidentă lovitură de stat. PD nu recunoaște legalitatea a tot ce s-a întâmplat astăzi în Parlament”, a afirmat Vladimir Plahotniuc, într-o declaraţie de presă.

Acesta arată că a negociat timp de trei luni pentru o coaliţie cu socialiştii lui Dodon, dar aceasta a căzut pentru că a refuzat să accepte dorinţa preşedintelui moldovean de federalizare a Republicii Moldova.

„După o zi plină de peripeții, consider că e necesar să facem clarificări. Confirm personal negocierile pe care le-am avut cu Igor Dodon. Timp de trei luni, am avut multe discuții. În mare parte, am reușit să ajungem la un consens, dar mereu apăreau cerințe noi în special pe zona geopolitică, pe care PD nu le putea accepta. Coaliția PD-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment. Nu am acceptat să semnez documentul de federalizare. Acest lucru însemna să-mi trădez țara”, a menționat liderul Partidului Democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri