Caută
Close this search box.

Opt oameni răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha, din Arabia Saudită

Opt persoane au fost rănite într-un atac suspectat de bombe pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat corespondentul telaviziunii saudite Al-Arabiya TV, potrivit Reuters.

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha şi Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor.

Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra oraşelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sana’a şi a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite, într-o declaraţie comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti – fără a menţiona cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la „pericolele pe care activităţile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii şi securităţii, atât în ​​Yemen, cât şi în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului.

Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri