Caută
Close this search box.

Papa Francisc a călătorit în România cu 90 de oameni. Cât au plătit ziariștii români biletul de avion

Jurnaliștii din țările vizitate, de data aceasta România, care sunt acreditați specific pentru acea călătorie in avionul cu care călătorește Papa Francisc, plătesc o sumă mare pentru biletul de avion, mai mare decât costul unul bilet dus-întors clasa întâi pe avioanele de linie.

Din România, cinci instituții de presă au fost selectate să călătorească împreună cu Papa Francisc.

Un număr de 90 de oameni au călătorit cu Papa Francisc în vizita sa din România, iar 70 dintre ei au fost jurnaliști, cei mai mulți fiind ziariști străini, acreditați în permanență la Vatican.

Agențiile de presă, televiziunile și publicațiile plătesc o sumă consistentă pentru biletul de avion. Fiind vorba de un zbor special, nu de linie, preţul corespunde tarifului YATA one way pentru fiecare distanţă. ( comparativ, vorbim de contravaloarea unui bilet întreg de clasa întâi şi adesea chiar mai mult, dus-întors).

Sfântul Scaun plăteşte biletul pentru personalul său pe aceleași criterii.

Jurnaliştii sunt coordonați de asistentul directorului biroului de presă de la Vatican, Matteo Bruni, care îi însoțește pe parcursul vizitei papale.

Cum sunt distribuite locurile în avionul Suveranului Pontif

Ziariştii, după verificări atente, urcă în avion cu aproximativ 45 de minute mai devreme. Zona alocată pentru ei se află în spatele avionului. Unele locuri sunt rezervate cu cartonaşe nominale pentru fotografi, cameramani, radio şi agenţii. Celelalte sunt libere şi se asează în zona desemnată.

În partea centrală a avionului călătoresc jandarmii, Garda Elveţiană şi câţiva colaboratori al Pontifului. În zonele business şi clasa întâi se găsesc cardinalii din cortegiu şi prelaţii cei mai apropiaţi ai Papei. Suveranul Pontiful călătoreşte într-un scaun de pe primul rând.

Decolarea are loc de obicei de pe aeroportul Fiumicino, aterizarea la Ciampino.

Zborul Alitalia, mereu cu sigla AZ4000, îl însoţeşte pe Papă la dus, în vreme ce principala companie de stat a ţării vizitate se ocupă de drumul de întoarcere.

Papa Francisc a zburat la plecarea din București cu aeronava TAROM.

Sursa foto: Twitter

Cu Papa Francisc călătoresc de obicei douăzeci de colaboratori.

Majordomul, Sandro Mariotti, cardinalul secretar de stat şi adjunctul, directorul biroului de presă de la Vatican, prefectul secretariatului pentru comunicare, medicul personal al Papei.

Alte două personaje nelipsite sunt organizatorul călătoriilor papale (până în februarie 2016 Alberto Gasbarri, un gentleman înalt şi discret, acum monseniorul columbian Mauricio Rueda Beltz) şi comandantul jandarmilor de la Vatican, Domenico Giani, la conducerea echipei însărcinate cu securitatea Pontifului.

O persoană este desemnată să se ocupe de bagajele Papei Francisc și de cadourile pentru şefii de stat şi episcopi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri