Patriarhia Română îşi exprimă indignarea cu privire la ofensa publică adusă simbolurilor religioase în spectacolul prezentat la Cluj Napoca, în cadrul ,,Săptămânii  Mândriei,, a minoritpţilor sexuale.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

,,Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru „Eu sunt. Și? prezentat la Cluj-Napoca în cadrul „Săptămânii Mândriei” a minorităților sexuale. Conținutul indecent al acestei reprezentații include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creștine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator.

Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârșitoarei majorități a românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreștină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice.

Amintim că Legea cultelor 489/2006, la art. 13, alineatul 2, stipulează că „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare șînvrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

În consecință, pledăm pentru respectarea legii în spiritul și litera ei. În acelaşi timp, îndemnăm la promovarea decenței în spațiul public, ca premisă pentru o reală toleranță.

Imagini din spectacol
Sursa foto: Cluj Pride
513 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here