Mai mulţi locuitori din cartiere din Piatra Neamţ, municipiu aflat sub cod roşu de ploi torenţiale, au fost evacuaţi, după ce în oraş a plouat fără întrerupere mai bine de două ore.

Locuitorii au primit mesaje de avertizare prin sistemul RO Alert. Mai multe cartiere ale oraşului au fost în beznă aproximativ 20 de minute, iar toate echipajele ISU sunt la solicitări.

Prin zeci de apeluri la 112, a fost solicitat ajutor din partea pompierilor pentru a scoate apa din curţi. Situaţia cea mai complicată este în cartierul Văleni.

„Majoritatea apelurilor sunt din municipiul Piatra Neamţ. În cartierul Văleni sunt cele mai mari probleme, echipajele de pompieri au evacuat doi copii, trei adulti şi o persoană cu handicap locomotor din trei gospodării.

Sunt alte persoane izolate la care se intervine. Toate echipele sunt în teren, a fost chemată şi tura liberă de acasă pentru a gestiona situaţia. Cele mai multe apeluri sunt pentru evacuarea apei din curţi, prioritare sunt misiunile de salvare de vieţi şi de animale”, a declarat Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Primarul oraşului Piatra Neamţ a anunţat pe reţelele de socializare că sunt în teren echipaje ale Publiserv, în zonele cu pericol de inundaţie. „Sunt două transformatoare electrice cu probleme în zona Dărmăneşti şi Maraţei la care echipele Delgazgrid lucrează pentru remediere”, a anunţat primarul.

39 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =