Caută
Close this search box.

Premierul Dăncilă cere un raport referitor la efectele inundațiilor și sprijin pentru persoanele afectate

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a cerut sâmbătă Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile, urmând ca pe baza acestei analize, Guvernul să ia măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate, informează News.ro.

Totodată, prim-ministrul a cerut Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din Jugureni, Prahova, care trece prim momente dureroase. Patru copii și mama lor au fost luați vineri seara de o viitură cu tot cu casă în Sângeru, județul Prahova. Trei dintre copii au fost găsiți morți, un al patrulea este dat dispărut și este căutat, în timp ce femeia a fost salvată.

„Am primit cu profundă tristeţe vestea teribilă despre tragedia produsă  în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii şi-au pierdut viaţa, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate şi o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare”, afirmă premierul Viorica Dăncilă.

Autorităţile şi comunitatea continuă acţiunile de căutare a celui de al patrulea copil.

Peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Și în județul Ialomița sunt inundații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri