Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că va demisiona în cazul în care nu vor înceta disputele între Mişcarea Cinci Stele (M5S) şi Liga, cele două partide populiste care formează coaliţia guvernamentală de la Roma, informează site-ul agenţiei Dpa.

Acesta este cel mai dur avertisment lansat de Conte, care nu este în mod formal afiliat cu niciun partid. „Dacă nu va fi o asumare clară a responsabilităţilor, aşa cum am cerut (…) îmi voi depune mandatul”, a afirmat premierul în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vreau un răspuns clar, fără echivoc şi de asemenea rapid, pentru că ţara nu poate aştepta”, a afirmat Conte, adăugând că supravieţuirea cabinetului său nu depinde de el.

În ultimele luni s-a înregistrat o intensificare a Disputelor între formaţiunile Liga şi M5S pe o varietate de chestiuni, inclusiv politicile privind imigraţia, regimul drogurilor uşoare sau proiecte de infrastructură.

În cazul prăbuşirii Guvernului de la Roma se speculează că Parlamentul ar putea fi dizolvat în luna iulie, astfel că ar urma să fie convocate alegeri anticipate la finalul lunii septembrie.

Formaţiunea de extremă-dreaptă Liga, condusă de Matteo Salvini, ar fi avantajată de scenariul alegerilor anticipate, după ce în luna mai s-a clasat pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar, obţinând 34%.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =