Caută
Close this search box.

Președintele Biroului Electoral din Istanbul a făcut infarct în noaptea de dinaintea alegerilor

Ziya Bülent Öner, președintele Biroului Electoral Istanbul, a făcut infarct în noaptea de dinaintea alegerilor locale din 23 iunie, informează site-ul de știri turc haberturk.com. Öner a fost internat într-un spital particular din Istanbul, iar locul său a fost luat de Fatma Nilgün Uçar, cel mai vechi membru al Biroului Electoral Istanbul.

Votul de duminică s-a încheiat la ora 17:00, însă până la ora 18:00 presa nu a avut voie să publice niciun comentariu referitor la alegeri, iar până la ora 21:00 nicio televiziune, radio sau site de știri nu are voie să publice exit-polluri, informează cnnturk.com. Decizia a fost luată de Biroul Electoral Istanbul și a fost transmisă de Consiliul Național al Audiovizualului din Turcia.

Acesta a mai anunțat că, doar dacă BEI va reveni asupra deciziei, există posibilitatea ca interdicția impusă presei cu privire la anunțarea rezultatelor parțiale să fie ridicată înainte de ora 21:00.

În 23 iunie, locuitorii din Istanbul au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege primarul după ce alegerile din 31 martie au fost anulate. Atunci, candidatul opoziției Ekrem Imamoglu a câștigat alegerile cu 13.000 de voturi în fața fostului premier Binali Yildirim, susținut de președintele Recep Tayyp Erdogan și de AKP, partidul fondat de cei doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri