Caută
Close this search box.

Președintele Klaus Iohannis, semnal de alarmă: Avem nevoie urgentă de planuri de acțiune pentru prevenirea fenomenelor meteo extreme

klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat, printr-un comunicat de presă, că avem nevoie urgentă de planuri de actiune pentru prevenirea fenomenelor meteo extreme.

Mesajul președintelui vine în contextul tragediei petrecute vineri seara în localitatea Sângeru, din județul Prahova, unde trei copii au murit și al patrulea este dat dispărut, după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj în care spune că a aflat cu „profundă durere” despre această tragedie și își exprimă solidaritatea și compasiunea cu familia îndurerată. „Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, spune președintele.

Peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Și în județul Ialomița sunt inundații.

Mesajul integral transmis de Administrația Prezidențială:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.

Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.

2 răspunsuri

  1. sai lasati sa mai taie padurile 🙂 ca urmeaza alunecarile de teren 🙂 si dealu intreg, va veni la vale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri