Caută
Close this search box.

Profesionalism sau mai mulți infractori? 146 de percheziţii și 91 de rețineri în doar două săptămâni

Percheziţii DIICOT

Poliţia Română şi DIICOT au făcut, în ultimele două săptămâni, 146 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost indisponibilizate droguri, bani, în lei şi în valută, echipamente IT, arme şi ţigări de contrabandă. 91 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar una a fost plasată sub control judiciar, conform News.ro.

Potrivit unui bilanţ transmis, duminică, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 1 – 14 iunie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Pentru probarea activităţii infracţionale a 232 de persoane, poliţiştii şi procurorii au organizat 51 de acţiuni operative. 91 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar una a fost plasată sub control judiciar.

În urma acţiunilor, au fost indisponibilizate peste 2,6 kg. de amfetamină, doze de amfetamină, 706 comprimate de MDMA, peste 1,2 kg. de marijuana, 1.295 de comprimate de ecstasy, peste 6 kg. de canabis, 44 de plante de canabis, peste 1,7 kg de substanţe psihoactive.

De asemenea, au fost ridicate 22 de cântare electronice şi 11 grindere, folosite în activitatea de trafic de droguri, precum şi doze de heroină, rezină de canabis, cocaină, LSD, masă vegetală şi plicuri cu substanţe vegetală.

În plus, poliţiştii au ridicat bani (845.110 lei, 163.435 de euro, 3.000 de euro falşi, 290 USD, 55.720 de lire sterline), echipamente (10 laptopuri, o imprimantă, 2 tablete, un aparat foto, 2 camere video, 92 de telefoane mobile, 23 de cartele SIM şi 25 de medii de stocare).

Au mai fost indisponibilizate 12 autoturisme, un autocamion, 4 arme, 85 de cartuşe, o armă albă, 58.900 de ţigarete şi 750 de grame de aur.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri