Caută
Close this search box.

PSD se scindează după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid

psd

PSD s-ar putea scinda după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%! Proiectul a fost demarat deja și noul partid ar urma să fie anunțat la toamnă, odată cu noua sesiune a Parlamentului.

Dealtfel, primele semne ale scindării din PSD au apărut încă de sâmbătă, la Neptun. Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu, liderii celor mai importante organizații PSD din Oltenia, n-au participat la reuniunea informală convocată de Viorica Dăncilă, viitoarea președintă a PSD.

Sursele noastre spun că Paul Stănescu a așteptat ca Viorica Dăncilă să-l cheme la o discuție despre rolul său în partid sau să-i ofere o funcție reprezentativă în guvern. Lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, Dăncilă și-a anunțat la Neptun opțiunile pentru funcțiile-cheie din PSD sub președinția sa.

Conform surselor, liderii Sudului nu vor trece la alt partid, ci vor lansa la toamnă un nou PSD. Sub stindardul căruia să participe la alegerile locale din primăvara lui 2020 și apoi la parlamentare. „Fără voturile din Oltenia PSD va ajunge la 10 la sută! Se pare că asta se dorește de către cei care au preluat acum frâiele partidului. Apoi, să i-l dea lui Ponta și să-i schimbe denumirea. Nu vrem să participăm la decesul și îngroparea PSD. Vom acționa”, a declarat un lider PSD din Oltenia pentru Comisarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri