Președintele interimar PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că i-a propus președintelui Klaus Iohannis formarea unui grup la nivelul Parlamentului, condus de Marcel Ciolacu, care să aibă discuții cu partidele pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului.

„Am participat la consultările cu domnul Iohannis legat de rezultatul referendumului, precum și următorii pași pe care trebuie să îi facem. Am reiterat că rezultatul votului e foarte important. E important să dăm dovadă de acțiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele referendumului consultativ. I-am propus domnului Iohannis formarea unui grup la nivelul Parlamentului, condus de domnului Marcel Ciolacu, pentru a putea obține un consens între partide. Să putem face primii pași pentru ca revizuirea Constituției să fie pus în practică cât mai repede”, a declarat Viorica Dăncilă, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Președintele interimar PSD a precizat că social democrații vor ca referendumul de revizuire să nu se suprapună cu alegerile, pentru că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneția.

„Domnul președinte al Camerei Deputaților va începe chiar de mâine formarea acestui grup. Sperăm ca acest grup să ajungă cât mai repede la concluziile necesare pentru a pune în practică rezultatele referendumului”, a completat Viorica Dăncilă.
Președintele Iohannis a avut miercuri a doua zi de consultări cu partidele la Palatul Cotroceni pe tema transpunerii în legislație a referendumului pe justiție.

62 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =