Caută
Close this search box.

Raed Arafat se află în Alba, în zonele afectate de viitură. Patru femei însărcinte, surprinse de ape

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a participat sâmbătă seara la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, convocată după ce mai multe sate de pe Valea Sebeşului, zonă aflată sub atenţionare de cod portocaliu, au fost lovite de o viitură formată ca urmare a scurgerilor de pe versanţi, potrivit Agepres.

Au fost purtate discuţii cu prefectul Dănuţ Emil Hălălai, cu primarii comunelor afectate şi cu comanda ISU Alba.

Raed Arafat s-a deplasat, potrivit ISU Alba, în teren pentru evaluarea situaţiei din zonele afectate de ape şi identificarea soluţiilor necesare, în sprijinul localnicilor şi autorităţilor locale.

Mai multe persoane, inclusiv femei însărcinate, din patru localităţi de pe Valea Sebeşului au fost surprinse, sâmbătă seara, de o viitură, fiind salvate de către echipajele ISU din Alba, în sprijinul cărora au fost trimişi, pentru înlăturarea urmărilor inundaţiilor, aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

Sursa foto: Mediafax

În zona de sud a judeţului Alba s-a format sâmbătă seara o viitură din cauza scurgerilor de pe versanţi, care a afectat localităţile Sebeşel, Pianu de Sus, Săliştea, Răchita şi Câlnic. Populaţia din această zonă a fost alertată inclusiv prin intermediul sistemului RoAlert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri