Caută
Close this search box.

Răspuns emoţionant la incidentele de la Valea Uzului: Marş de solidaritate româno-maghiar la Cluj

Sute de persoane au participat sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară şi la un marş pe străzile oraşului.

Participanţii la manifestare, români şi maghiari, s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având afişe cu mesaje în cele două limbi precum „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”, „Jandarmeria învrăjbeşte România”, „Fără manipulare, fără ură”, „Harghita, Covasna, pământ omenesc” sau „Solidaritate împotriva şovinismului”.

Cornel Vîlcu, iniţiatorul acţiunii, a declarat că incidentele de la Valea Uzului au fost o provocare pe care o leagă de rezultatul alegerilor pentru PE, în condiţiile în care mai sunt partide care îşi pot câştiga votanţi din asemenea provocări, potrivit Mediafax.

Directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gasparik Attila, a declarat, la rândul său, că ideea de a se aduna români şi maghiari este una foarte bună.

„Sunt sigur că noi suntem majoritatea în ţara asta. Unii trăiesc foarte bine din învrăjbire. E foarte bine că în fostul oraş al lui Funar se dau astfel de semnale”, a spus acesta.

FOTO: Mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri