Caută
Close this search box.

Renato Usatîi a fost reţinut în Vama Sculeni, în timp ce era aclamat de susţinători, apoi eliberat

usatîi

Liderul „Partidului Nostru” Renato Usatâi a fost reținut în punctul vamal Sculeni, la întoarcerea în Republica Moldova. Pe numele său sunt emise mandate de arest. La vama Sculeni, mai mulți susținători l-au așteptat pe fostul primar de la Bălți, transmite Radiochișinău.ro

În timp ce se afla în mașina poliției, Renato Usatâi, le-a vorbit susținătorilor săi printr-un megafon și i-a îndemnat să-l urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Chișinău.

Ulterior, ieșit din sediul Procuraturii, a promis susținătorilor care l-au aclamat că nimeni nu va mai folosi partidul pe care îl conduce pentru a atinge scopuri politice. Vom acționa doar în interesul Republicii Moldova, a spus Usatîi, subliniind că a sprijinit necondiționat noua guvernare, dar va avea propuneri pentru accelerarea proceselor inițiate de majoritatea parlamentară.

El a declarat că o dată cu sosirea sa, „încep să construiască o nouă Moldovă”.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, în timp ce se afla pe teritoriul României, Renato Usatâi a anunțat că se întoarce la Chișinău pentru a clarifica situația cu dosarele penale care sunt deschide pe numele său.

„Multe lucruri s-au schimbat deja în Republica Moldova. Ne îndreptăm spre Chișinău, înțelegem că vom avea o discuție cu forțele de ordine când voi ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Eu mă întorc pașnic”.

Renato Usatâi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce sâmbătă Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. El a declarat că susţine orice coaliţie împotriva liderului PDM Vlad Plahotniuc şi că este gata să se întâlnească ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Renato Usatâi s-a aflat la Moscova din 2016. La 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla în capital rusă.

Renato Usatâi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri