Caută
Close this search box.

Rusia reacţionează la decizia SUA de a suplimenta trupele din Polonia

rusia

Kremlinul a informat joi că armata Rusiei urmăreşte cu atenţie planurile SUA de a trimite 1.000 de soldaţi în Rusia şi ia măsuri pentru a se asigura că securitatea naţională nu este ameninţată de ceea ce Moscova numeşte o „trădare a încrederii”, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova va lua măsuri. „Armata Rusiei urmăreşte aceste anunţuri îndeaproape, analizează informaţiile şi ia măsurile necesare pentru ca astfel de decizii să nu ameninţe securitatea Federaţiei Ruse”, a afirmat Peskov.

Serghei Riabkov, ministru adjunct de Externe, a declarat, conform agenţiei RIA, că decizia lui Donald Trump arată intenţii „agresive”.

„Regretăm decizia Washingtonului şi a Varşoviei privind desfăşurarea unui contingent întărit de forţe americane. Considerăm că prin aceasta se aplică o lovitură puternică uneia dintre principalele prevederi ale Actului fondator Rusia-NATO din 1997”, a afirmat diplomaţia rusă, potrivit căreia, în virtutea acestui document, Alianţa Nord-Atlantică renunțase la desfăşurarea permanentă suplimentară pe teritoriul noilor state membre a unor „forţe de luptă substanţiale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri