Caută
Close this search box.

Rusia vrea să controleze tot. Roskomnadzor a cerut Tinder să împărtășească datele utilizatorilor cu serviciile de securitate

Aplicația populară de dating Tinder are acum obligația de a împărtăși datele utilizatorilor cu serviciile de securitate rusești după ce a fost plasată pe un registru oficial, a declarat luni compania de supraveghere a telecomunicațiilor din Rusia, relatează AFP.

Tinder are peste 50 de milioane de utilizatori care aliniază dreptul de a selecta profilurile de dating și de a găsi perechea. Face parte din grupul de potrivire al aplicațiilor de socializare din SUA al cărui firmă-mamă este InterActiveCorp.

Roskomnadzor a spus că Tinder a fost adăugat în registrul său „după ce a prezentat informațiile necesare”. Roskomnadzor – împreună cu autoritățile ruse de aplicare a legii și agențiile de securitate, inclusiv FSB-ul, succesorul KGB – păstrează un registru al așa-numiților „organizatori de distribuție a informațiilor”. Registrul enumeră 175 de site-uri și servicii, inclusiv cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, și rețeaua populară de social media din țară, VK. Prin lege, companiile din registru trebuie să stocheze date ale utilizatorilor în Rusia timp de șase luni – inclusiv conținutul mesajelor – și să predea orice informație autorităților de aplicare a legii dacă li se solicită acest lucru. În cazul în care compania refuză să se conformeze, autoritățile pot acționa pentru blocarea site-urilor, așa cum a fost cazul de anul trecut cu aplicația de mesagerie încorporată Telegram, creată de Pavel Durov.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Tinder a spus că compania „a primit o solicitare de înregistrare la autoritățile ruse și, deocamdată, ne-am înregistrat ca fiind conformă. Cu toate acestea, această înregistrare nu împărtășește în niciun fel niciun utilizator sau date personale cu niciun organism rus de reglementare și nu am înmânat nici o informație guvernului lor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Unii utilizatori ruși de internet s-au distrat de această mișcare, avertizând că ofițerii FSB vor avea acum acces la orice corespondență aprinsă sau încercări nereușite de cuplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri