Caută
Close this search box.

Sephora își va închide magazinele din SUA pentru formare în domeniul diversității

Sephora își va închide miercuri magazinele din SUA pentru formare în domeniul diversității, la o lună după incidentul rasial care a implicat-o pe cântăreața SZA, informează BBC.

Artista R & B a declarat că a fost discriminată rasial în timp ce făcea cumpărături la un magazin Sephora din California. Compania a declarat pentru Reuters că a fost conștientă de incident, dar a declarat că antrenamentul nu a fost „un răspuns la un singur eveniment”.

Anul trecut, Starbucks a organizat cursuri de incluziune pe fondul unor acuzații de discriminare rasială.

Într-un tweet postat pe 1 mai, SZA a spus că, în timp ce făcea cumpărături la un magazin Sephora din apropiere de Los Angeles, un angajat pe care l-a identificat ca „Sandy” a „chemat paza ca să se asigure că nu fură”. Compania a răspuns în acel moment pe Twitter: „Sunteți parte din familia Sephora și ne angajăm să asigurăm fiecare membru al comunității noastre că se simte binevenit și inclus în magazinele noastre”.

Anul trecut, site-ul american Refinery29 a raportat că cântăreața a lucrat anterior la Sephora. SZA a fost nominalizată pentru numeroase premii Grammy și a colaborat recent cu Kendrick Lamar pe piesa „All the Stars”, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Black Panther”.

Într-o postare pe Facebook, Sephora a declarat că va organiza „ateliere de incluziune” în dimineața zilei de 5 iunie la magazinele din SUA, precum și la centrele sale de distribuție și birourile corporative. Emily Shapiro, purtătoarea de cuvânt a Sephora, a declarat pentru Reuters că închiderea magazinului nu a fost „un răspuns la nici un eveniment”, spunând că planificarea „atelierelor de incluziune” a fost în derulare de luni întregi.

Anul trecut, Starbucks a închis toate cele 8000 de sucursale ale companiei din SUA într-o după-amiază, pentru a efectua cursuri de „părtinire rasială”. Măsura a venit după ce compania a cerut scuze pentru arestarea a doi bărbați negri care așteptau să se întâlnească cu cineva într-un Starbucks din Philadelphia în mai 2018. Incidentul a provocat un boicot al lanțului de cafenele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri