Sephora își va închide miercuri magazinele din SUA pentru formare în domeniul diversității, la o lună după incidentul rasial care a implicat-o pe cântăreața SZA, informează BBC.

Artista R & B a declarat că a fost discriminată rasial în timp ce făcea cumpărături la un magazin Sephora din California. Compania a declarat pentru Reuters că a fost conștientă de incident, dar a declarat că antrenamentul nu a fost „un răspuns la un singur eveniment”.

Anul trecut, Starbucks a organizat cursuri de incluziune pe fondul unor acuzații de discriminare rasială.

Într-un tweet postat pe 1 mai, SZA a spus că, în timp ce făcea cumpărături la un magazin Sephora din apropiere de Los Angeles, un angajat pe care l-a identificat ca „Sandy” a „chemat paza ca să se asigure că nu fură”. Compania a răspuns în acel moment pe Twitter: „Sunteți parte din familia Sephora și ne angajăm să asigurăm fiecare membru al comunității noastre că se simte binevenit și inclus în magazinele noastre”.

Anul trecut, site-ul american Refinery29 a raportat că cântăreața a lucrat anterior la Sephora. SZA a fost nominalizată pentru numeroase premii Grammy și a colaborat recent cu Kendrick Lamar pe piesa „All the Stars”, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Black Panther”.

Într-o postare pe Facebook, Sephora a declarat că va organiza „ateliere de incluziune” în dimineața zilei de 5 iunie la magazinele din SUA, precum și la centrele sale de distribuție și birourile corporative. Emily Shapiro, purtătoarea de cuvânt a Sephora, a declarat pentru Reuters că închiderea magazinului nu a fost „un răspuns la nici un eveniment”, spunând că planificarea „atelierelor de incluziune” a fost în derulare de luni întregi.

Anul trecut, Starbucks a închis toate cele 8000 de sucursale ale companiei din SUA într-o după-amiază, pentru a efectua cursuri de „părtinire rasială”. Măsura a venit după ce compania a cerut scuze pentru arestarea a doi bărbați negri care așteptau să se întâlnească cu cineva într-un Starbucks din Philadelphia în mai 2018. Incidentul a provocat un boicot al lanțului de cafenele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here