Caută
Close this search box.

Sorina Pintea va face o anchetă, după ce un medic din Bihor a murit în timpul gărzii

sorina pintea

Sorina Pintea a declarat că va fi efectuată o analiză după ce un medic din Bihor a murit în timp ce era de gardă la un centru de permanenţă. Ministrul Sănătăţii a mai spus că, într-adevăr, sunt probleme în sistem, însă nu pot fi rezolvate într-un an.

„E trist când pleacă un medic şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut paşi importanţi, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creşte şi va creşte în fiecare an pentru că ştim cum stau lucrurile. (…)

Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani şi care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an.

De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanenţă a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câştig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (…) Da, sunt probleme”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3, citată de Mediafax.

Potrivit ministrului Sănătăţii, va fi efectuată o analiză după decesul medicului din Bihor.

„Judeţul Bihor e unul care are foarte multe centre de permanenţă. Timiş şi apoi Bihorul sunt printre primele locuri. Sunt nişte lucruri pe care o să le analizăm. Datele le avem. (…) Despre activitatea dânsului (medicul, n.r.) nu doresc să discut public. Pot să spun doar că a fost un medic de excepţie”, a mai explicat Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri