Caută
Close this search box.

Studiu: Cele mai răspândite cinci boli cu transmitere sexuală

Pe locul 5 in topul celor mai raspandite boli cu transmitere sexuala se afla sifilisul. Probabil ca ati crezut ca aceasta boala a disparut odata cu marile figuri ale timpului, precum Beethoven si Oscar Wilde, insa a aparut din nou si face mai multe victime ca niciodata. Incidenta bolii a crescut, in prezent, cu 1800%. Cresterea este inregistrata mai ales in randul tinerilor, cea mai afectata grupa de varsta fiind intre 20 si 40 de ani.

Gonoreea este boala care ocupa pozitia a patra. Cunoscuta publicului larg sub denumirea de „sculament”, boala, daca nu este tratata, poate produce sarcini ectopice in cazul femeilor si infertilitate in cazul ambelor sexe.

Daca nu te protejezi in timpul contactului sexual, te poti alege cu veruci de toata „frumusetea”. In fiecare an, 90.000 de persoane sunt diagnosticate cu aceasta infectie. Partea cea mai proasta este ca, daca boala este avansata si netratata, nici macar un prezervativ nu te va mai putea proteja impotriva acesteia. Verucile genitale sunt asociate si cu cancerul de col uterin.

Iar pe locul I, cu peste 120.000 de cazuri inregistrate anual, se afla Chlamydia. De obicei nu prezinta nici un simptom, insa 1 din 10 oameni sunt purtatorii acestei boli. Netratata la timp, poate provoca infectii atat la barbati, cat si la femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri