Caută
Close this search box.

Tăriceanu arată cu degetul către USR și PNL: Au strălucit prin absență la Biroul Permanent

tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că şedinţa Biroului Permanent în care urma să se trimită spre avizare proiectul cu modificările privind votul în diaspora nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

Tăriceanu a acuzat cu precădere parlamentarii PNL şi USR care au absentat şi i-a acuzat că, „deşi urlau ca din gură de şarpe” că românii au fost umiliţi la vot, de fapt, nu sunt interesaţi de rezolvarea acestei probleme, scrie Digi24.

„Azi trebuia să decidem ca proiectul de lege să fie transmis spre avizare, astfel încât luni să primească avizele, să îl repartizăm la Comisia Juridică şi tot luni, în plen, unde avem sesiune extraordianară, să îl putem adopta, apoi să îl trimitem şi la Camera Deputaţilor.

Am venit la şedinţă azi, au fost patru membri ai Biroului Permanent. Cei ai PNL şi USR care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi au strălucit prin absenţă.

Astfel, dovedesc că totul a fost doar o speculaţie politică, un joc politic şi că nu îi preocupă cu adevărat aceste lucruri.

Azi, ar fi trebuit să fie prezenţi ca să putem demara procedurile.

Sper ca luni, la 10, la şedinţă, să avem cvorum, ca deciziile să poată fi luate şi să urgentăm procedura şi adoptarea proiectului de lege, astfel încât, în această sesiune, proiectul să meargă spre publicare în Monitorul Oficial şi să punem punct acestei dispute”, a spus Tăriceanu.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri