Caută
Close this search box.

Tăriceanu, după discuția cu Iohannis: ”La referendum noi nu am fost împotriva întrebărilor”

ALDE are rezerve “foarte serioase” în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu susține că acest lucru ar avea ca rezultat un Executiv “extrem de slăbit”.

“I-am spus (preşedintelui – n.r.) că suntem de acord cu interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie, element care a constituit prima întrebare la referendum. În privinţa celei de a doua întrebări, privind interzicerea adoptării prin ordonanţă de modificări în ceea ce priveşte pedepsele şi infracţiunile, precum şi reforma Justiţiei, i-am spus că şi aici suntem de acord.

I-am explicat că avem rezerve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern. Dintr-un motiv simplu – (…) ceea ce ar rezulta ar fi un Guvern extrem de slăbit, care nu ar mai putea să exercite funcţia de legislativ delegat de către Parlament şi, evident, şi mai grav, transformăm şi mai mult Curtea Constituţională într-un arbitru politic. I-am explicat preşedintelui că la referendum noi nu am fost împotriva întrebărilor, ci a modalităţii în care s-a organizat referendumul, simultan cu ţinerea alegerilor pentru Parlamentul European. Deci, nu împotriva temelor”, a precizat Tăriceanu, la finalul consultărilor ALDE cu Klaus Iohannis.

Sursa: protv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri