Caută
Close this search box.

Tragedie în Franța. Accident cu trei români morți pe autostradă, între care și un copil!

Trei români – între care și un copil de un an și jumătate – au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, sâmbătă dimineața.

Maşina în care aceștia se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, au informat mai multe surse, relatează presa franceză.

Accidentul s-a produs în jurul orei 04.15 GMT pe o autostradă din dreptul comunei Novy-Chevrieres, potrivit pompierilor, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu Champagne-Ardennes. Dintre cei patru răniți, trei sunt în stare gravă au anunțat pompierii care i-au transportat la spitalul din Reims, din nord-estul Franţei. Și șoferul camionului cu care a intrat în coliziune mașina românilor a fost transportat la spital, dar acesta era „mai mult şocat decât rănit”. Potrivit primelor elemente ale anchetei, maşina de transport persoane în care se aflau românii a fost lovită de camion, potrivit prefecturii, scrie Agerpres.

Ultimele știri despre accident și cei implicați

MAE confirmă decesul a trei români şi rănirea gravă a altor patru în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe A34, în Departamentul francez Ardennes şi precizează vă reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a obţine date privind identitatea lor, starea răniţilor şi circumstanţele producerii accidentului.

„Ambasada României la Paris urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 1 iunie 2019, în Departamentul Ardennes, accident soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor patru. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite şi circumstanţele producerii accidentului”, transmite MAE la solicitarea News.ro.

Potrivit datelor obţinute până la acest moment, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au suferit răni grave, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:, 0033 (0)1 47 05 29 66, 0033 (0)1 47 05 27 55, 0033 (0)1 45 50 39 97, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei 0033 (0) 68 07 13 729.

Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi a certificatelor de deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri