Caută
Close this search box.

Traian Băsescu despre evenimentele de la Chişinău: Ambasadorul României trebuia să fie lângă cel american!

traian băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică în termeni duri lipsa de poziţie a României privind evoluţiile de pe scena politică de la Chişinău, unde SUA, Uniunea Europeană şi Rusia s-au aşezat de aceeaşi parte, pentru a sprijini o coaliţie dintre Partidul Socialist şi blocul ACUM pentru a forma noul Guvern şi a lăsa în opoziţie Partidul Democrat al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Băsescu remarcă faptul că acum la Chişinău se instalează un guvern curat condus de Maia Sandu, iar lipsa de poziţie a României pe acest subiect arată foarte clar încă odată că nu avem politică externă, lucru clar observabil şi din faptul că am pierdut statului de membru neparmanent în Consiliul de Securitate al ONU în faţa Estoniei

”Nu are nicio relevanță cum se termină, relevanță are ca s-a instalat un guvern curat. Deci, ce va face (nr. Plahotniuc) cu înregistrarile, deja nu ne mai interesează. Să răspundă în faţa legii. Este în stilul politicii externe a României, de plastilină.

Ambasadorul României trebuia să fie lângă ambasadorul Statelor Unite. Faptul că Dodon a cedat Guvernul este un semnal. Susţinerea votului de azi din Parlament şi susţinerea Maiei Sandu. Avem explicaţie ce s-a întâmplat în ONU, Estonia, o ţară cu o populaţie cât jumătate de Bucureşti, ne-a bătut. Nu avem politica externa!”, a arătat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Cu toate acestea, Curtea Constituţională a acordat deja o victorie uriaşă oligarhului Vladimir Plahotniuc, lăsat în opoziţie de înţelegerea celor două partide, şi a declarat neconstituţional decretul lui Igor Dodon de numire a Maiei Sandu în funcţia de premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri