Traian Băsescu a declarat la România TV că, deocamdată, îl suține pe Klaus Iohannis în cursa prrezidențială, motivând că ”el a ținut balanța spre Bruxelles”.

”Pot să modifice legea, președintele aleargă după voturi. Pot să lase două zile în Diaspora, unde, oricât de multe secții ai pune, nu e ca în țară, distanțele sunt mari. Aș lăsa două zile pentru Diaspora, aș face o evaluare unde sunt concentrați românii. Eu cred că va câștiga Iohannis, are un electorat consolidat. Dacă Cioloș va împărți electoratul USR cu Barna, nu au nicio șansă. Soluția este ca USR – PLUS să meargă cu un singur candidat. Eu, deocamdată, îl susțin pe Iohannis. El a ținut balanța spre Bruxelles.”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la România TV.

Fostul președinte dă și rețeta electorală pentru PSD care ar avea succes dacă ar merge la prezidențiale pe mâna unor femei, cu condiția să nu fie mai tinere de 45 de ani, blonde și să fie inteligente.

”Stânga poate să pună orice candidat susținut de toți, dar nu va intra în turul 2, dacă situația nu se schimbă. Dreapta va avea doi candidați în turul 2. Eu aș pune altceva: modelul din Croația, cu femei candidat, care știu să vorbească. Să fie două femei blonde, care plac electoratului, atât femeilor, cât și bărbaților, care au cariere reușite, una nu mai tânără de 45 de ani. Există un apetit al electoratului de a vota femei, mai ales în fostul bloc comunist. Avem în Croația, în Slovacia. Nu o luați în râs, poate fi o rețetă a momentului. Trebuie o femeie inteligentă, care trăiește pe piciorul ei. În locul PSD, aș căuta o astfel de soluție.”, a spus Băsescu.

Citește și: Cioloș: Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gândită încă de acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =