Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra estului separatist al Ucrainei în 2014 a făcut publice numele a patru suspecţi, relatează DPA şi AFP.

Suspecţii sunt consideraţi responsabili că au adus un sistem antiaerian de rachete Buk din Rusia în zona de conflict din estul Ucrainei, a declarat presei echipa de investigaţie, condusă de Olanda.

Sistemul de rachete a provenit, potrivit Agerpres, de la armata rusă şi a fost folosit pentru a doborî avionul deasupra unei zone controlate de rebelii susţinuţi de Moscova, conform echipei de investigaţie.

Suspecţii au fost identificaţi ca fiind cetăţenii ruşi Igor Girkin, Serghei Dubinski şi Oleg Pulatov şi cetăţeanul ucrainean Leonid Harcenko.

Ei au fost incluşi pe lista persoanelor căutate internaţional. Toţi patru sunt inculpaţi pentru crimă de parchetul olandez.

Imediat după acest anunţ făcut de echipa de investigatori, rusul Igor Girkin a respins orice implicare a unor separatişti în tragedie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =