Caută
Close this search box.

Trump s-a răzgândit! Președintele american a amânat în ultimul moment atacurile asupra Iranului

donald trump

Președintele american Donald Trump a aprobat, vineri, lovituri militare împotriva Iranului ca răzbunare pentru doborârea unui drone fără pilot de 130 milioane de dolari, dar s-a răzgândit înainte de lansarea atacurilor, a raportat „New York Times” citat de Reuters.

Inițial, Trump a aprobat lovituri pe o serie de ținte, cum ar fi bateriile de radar și rachete, documentul citând oficialii de la nivel înalt ai administrației care au participat sau au fost informați despre aceste deliberări. Loviturile ar fi trebuit să aibă loc chiar înainte de zorii zilei de vineri pentru a minimiza riscul pentru armata iraniană sau pentru civili, a adăugat acesta. Avioanele erau în aer și navele erau în poziție, dar nu au fost trase rachetele, când a venit ordinul de retragere, a declarat un oficial din administrație.

Schimbarea bruscă a oprit acțiunea militară a lui Trump împotriva țărilor din Orientul Mijlociu, a adăugat ziarul, spunând că Trump a lovit deja de două ori obiectivele din Siria, în 2017 și 2018. Cu toate acestea, nu este clar dacă atacurile asupra Iranului ar putea continua, a spus ziarul, adăugând că nu s-a știut dacă anularea loviturilor a rezultat din faptul că Trump și-a schimbat părerea sau problemele administrative în ceea ce privește logistica sau strategia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri